Una empresa familiar amb una història lligada al Port de Ciutadella

Guiula

Sempre va tenir clar que volia fer feina amb les mans i ser mestre d’aixa. Jaume Llompart, conegut a baixamar con en «Met», tenia només 14 anys quan l’any 1959 va començar a treballar d’aprenent de mestre d’aixa. Va ser al taller que els seus mestres, Joan Cerdà i Jesús Melis, tenien al port de Ciutadella i a partir de l’any 1966 Dalt sa Quintana. Amb una combinació d’art i tècnica i emprant l’aixa, l’eina principal dels antics mestres d’aixes, en Met dóna forma i vida als primers llaüts que navegueran per aigües menorquines. El llaüt Sant Rafael és, de fet, la primera embarcació que construeix sencera i amb plena autonomia.

Dotze anys després, l’any 1971, emprèn una nova etapa i obre el seu propi taller a la colàrsega del Port de Ciutadella. Naixia així l’empresa Astilleros Llompart dedicada a la construcció, manteniment i reparació d’embarcacions.

Durant aquells primers anys les mans del mestre d’aixa construeixen diverses embarcacions emblemàtiques com els bots Pepita o Auxiliadora, i els llaüts Guiula o Macarena. S’atenen també emergències i rescats fora del port de Ciutadella.

La Macarena és el llaut més gran construït pel mestre d'aixa de 9,60m.
La Macarena és el llaut més gran construït pel mestre d'aixa de 9,60m.
La Guiula a la Colàrsega
El llaut Guiula, de 38 pams (7,60m).
El bot Auxiliadora de 21 pams (4,20m) construït pel mestre d'aixa l'any 1973
El bot Auxiliadora de 21 pams (4,20m) construït pel mestre d'aixa l'any 1973

La rissaga de 1984

Si hi ha un any que ha quedat gravat a la memòria del mestre d’aixa és el 1984, l’any de la gran rissaga que va afectar el port de ponent. El fenomen va ocasionar una multitud innombrable de danys i destrosses a les embarcacions d’esbarjo i a la flota pesquera. El mestre d’aixa s’encarrega de la reconstrucció i reparació de la majoria d’embarcacions que van quedar malmeses per la força de la rissaga. Així i tot, la rissaga va provocar la desaparició d’un gran número de barques de llenya.

La rissaga va posar de manifest la necessitat de dotar el port de Ciutadella d’una infraestructura que donés resposta a les possibles emergències i a les tasques de reparació i manteniment de la flota pesquera i embarcacions d’esbarjo de l’illa de Menorca. És així com Astilleros Llompart impulsa davant l’administració el projecte i la construcció del varador del port de Ciutadella.

El 2 de desembre de 1985 s’inaugura amb la varada de la barca de bou Valldemossa el nou escar de Ciutadella. Aquesta primera varada històrica genera una gran expectació entre veïns i usuaris de tot el port de ponent.

Fins aquell moment, només el varador de Cala Ratjada, a l’illa de Mallorca, oferia serveis de varada per atendre les reparacions i el manteniment de tota la flota pesquera de les illes.

L’empresa creix i es consolida al voltant de les noves instal·lacions i progressivament es va ampliant l’equip humà de treballadors. El mestre d’aixa és testimoni durant els anys vuitanta i noranta de totes les transformacions que de cada vegada més aniran afectant el port i els seus usuaris.

Amb el canvi de segle, una nova generació anirà agafant el relleu assegurant la permanència de l’ofici de mestre d’aixa i la continuïtat de l’empresa. Jaume Llompart fill comença com a aprenent del seu pare amb només 17 anys, tot i que des de ben petit les instal.lacions del varador són l’espai on juga, creix i observa la feina del mestre d’aixa. La formació i l’aprenentatge de l’ofici van de la mà durant tota la seva infància i adolescència. Amb el pas del temps, Jaume Llompart fill agafa la direcció de l’empresa per encaminar-la per les aigües del segle XXI, una nova era que conjuga artesania i modernitat.

Mito

L’any 2006 el port de Ciutadella viu una altra rissaga que provoca nous danys a la flota pesquera i a moltes embarcacions, a més de nombroses pèrdues materials. L’empresa Astilleros Llompart torna a donar resposta a les reparacions més importants. Un any després, s’inaugura al varador una nova instal.lació que aporta modernitat i rapidesa: la primera Grua GH per botar i varar embarcacions de 12,5 tones de pes, una infraestructura que forma part del projecte de remodelació i ampliació del varador que s’impulsa durant aquells anys. Es tracta d’una instal·lació moderna i necessària que amplia els serveis que s’ofereixen al port de Ciutadella tant per a usuaris com per a professionals del sector.

Actualment, les noves tècniques de construcció d’embarcacions amb fibres de vidre i plàstics han representat un clar retrocés en les tècniques artesanes de l’ofici de mestre d’aixa. No obstant, a Astilleros Llompart es continua apostant per les feines ancestrals i la recuperació d’una manera de fer i de viure més tranquil·la i reposada, la que cuida els detalls i crea art i bellesa amb les mans.

L’última gran obra de l’empresa familiar -construïda per les dues generacions de mestres d’aixa pare-fill- és el bot de llenya «Xupi». Construït amb paciència i perseverança durant 4 anys, el 21 de juny del 2015 es va realitzar, amb l’ajuda d’amics i familiars, la botadura d’inauguració de na «Xupi» a la colàrsega del port de Ciutadella.

Na Xupi és un bot únic que mescla els elements més clàssics dels bots menorquins amb algunes característiques pròpies de les faluques egípcies, un projecte fruit de la passió i l’admiració del mestre d’aixa per la cultura egípcia. Des d’aquesta perspectiva podríem dir que na Xupi és, de fet, l’obra immortal del mestre d’aixa que també desafiarà, com les piràmides d’Egipte, el pas del temps.